A tönkölybúza (Triticum spelta) búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően ismét nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli. (Wikipédia)

Mire jó a Tönköly Párna

A Tönköly mint párnatöltet évezredek óta használatos.

Kiknek ajánlott a tönköly párna használata

Mindenképpen próbálja ki a Tönköly párnát:

  • ha sok időt tölt monitor előtt ülve
  • ha sok időt tölt gépjárművet vezetve
  • ha gyakran vannak migrénes fejfájásra panaszai
  • ha Szüksége van reumatológiai probléma miatt egy stabil és kényelmes alátámasztásra
  • ha Jógázik
  • Különösen nagyra fogja értékelni ha kisbabát vár vagy kisbabáját szeretné kényelmesen és biztonságosan alátámasztani szoptatásnál

A tönkölypárna igazodik fejünk és nyakunk formájához, egyenesen tartja a gerincoszlopunkat, így biztosítja a nyugodt és egészséges pihenést. Ülő testhelyzetben tehermentesíti farkcsontunkat, megfelelő alátámasztást biztosítva gerincünknek és segíti csípőnket is a helyes testtartást felvenni és pihentető irányba igazodni.

A tönköly története és felhasználása

A tönköly mint gabona már tízezer éve táplálja az emberiséget, szalmáját téglavetéshez, pelyváját pedig hagyományosan fekhelynek használták fel.

 Eredeti hazája a közel-kelet, de rendkívül jó alkalmazkodó képessége miatt a teljes mediterráneumban és Európa északi részén is elterjedhetett. Szent Hildegárd, Így Gyógyít Isten c művében a leginkább sokoldalú gabonamagnak írja le.

-Ez a könyv ha kivonatosan is de több kiadásban is jelent már meg magyar nyelven-

A tönköly termesztése során nem szükséges felhasználni gyomirtókat és vegyszereket, növekedése során nem vesz magához nehézfémeket így káros anyagoktól mentes tud maradni. A csernobili katasztrófa után több gabonát vizsgálva kiderült hogy a tönköly az egyik kultúrnövényünk ami ellenállt a nagyobb sugárzásnak is.
Pelyvája rugalmas évekig megtartva ezen előnyös tulajdonságát, könnyen tisztíthatóságát megkoronázza, hogy nem telepszik meg benne bogár, így a poratka sem, ezért joggal tekinthetjük az antiallergén párnák között az egyetlen természetes eredetűnek, bár azok számára akiknél vérteszt kimutatta a megemelkedett glutén érzékenységet nem ajánlott a használata! (természetesen ha csak az emésztésben okoz panaszokat és a glutént tartalmazó termékek érintése nem okoz heves bőrpírt a tönkölypelyva párna használata legyen egyéni döntés.

Gyarapodik a család. Miért előnyös a pelyva párna?

Gyermekvállalásnál felmerül az igény arra hogy a várandós kismama megváltozott testalkatának megtalálja a megfelelő támaszt, nem melegszik be, nem fülled be. A kismamapárna erre a megoldás? Igen! egy kismama főleg az utolsó trimeszterben már kevésbé könnyen mozdul-forgolódik hogy kényelmesebb pózt találjon. A kényelmes pihenésre bizony nagy szükség van ilyenkor ami a megváltozott testalkatából következik. Izületei jobban ki vannak téve a terhelésnek. Édes teher ez, de senki sem szeretne maradandó változásokat beszerezni testileg.
A Pelyva párna ilyenkor tesz jó szolgálatot első ízben! könnyen felveszi a test alakját, és ezután rugalmas támaszt képes nyújtani a Tönköly pelyva. Ráadásul a pelyva remek hő és nedvesség elvezető tulajdonsága miatt konfortossá teszi a pihenést.

A gyermek születése után a tönköly párna továbbra sem merül a feledésbe, hol a gyermek számára pihenő csónakot hajt belőle az anyuka, hol szoptatós párnaként használhatja, hiszen az gyakori szoptatásnál a karban tartott baba remekül érzi magát, de a kisgyerekes anyukák tudják, hogy ez huzamosan nem fenntartható, mert karjuk begörcsölése illetve elerőtlenedése ott van mint közvetlen veszélyforrrás, így ezt jobb megelőzni! Így amit mi kínálunk az egy remek megoldási alternatíva, hiszen több funkciót ellát.

Tönköly - levendula párna

Egyedi Kívánság

A webshopunkban kínált tönkölypelyva párna egy olyan párnaméret ami a szokványos kispárnaként funkcionál, de mi van azokkal akiknek speciálisabb igényük van a párna kialakítására?

Állandó jelleggel csupán a kispárnák kaphatóak de igény esetén az egyedi megrendeléseket is örömmel fogadjuk.

A tönköly

A Fény Felé Kincsesláda műhelyben készültek gyapjú báránykáink, Márton libánk, pulykakakasunk , levendula zsákocskánk.

Az elmúlt héttől már nemcsak Debrecenben, a Fény Felé Kreatív Stúdió elnevezésű ajándékboltban, hanem Budapest legfrekventáltabb belvárosi üzletében, a Váci utca 41. szám alatt is kaphatóak.
Az Impact Shop nevű üzlet tulajdonosai Balog Gyöngyvér és Ottlik Dávid felkérésére készítünk üzletük számára termékeket. Reméljük a hazai, valamint külföldi turisták örömmel fogják megvásárolni és hazavinni termékeinket. Az Impact Shop és Impact Box programról bővebben:

Hasonló bejegyzések

0 Hozzászólás

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .