Fénykapu – A fogyatékos-ügy reformkísérletei című könyv- letölthető Pdf formátumban

1.500 Ft

A könyvet szülőknek, szakembereknek, egyetemi hallgatóknak és természetesen fogyatékossággal élő személyeknek szánjuk azzal a céllal, hogy emléket állítsunk annak az úttörő törekvésnek, hogy hogyan lett részese egy „vidéki”civil szervezet az átalakításnak

Megjelent a Fény Felé Alapítvány új könyve!

Fénykapu - A fogyatékos-ügy reformkísérletei -könyv (Pdf)

A Fény Felé Alapítvány 30 éve.

A civil szféra a szociális területen olyan hiánypótló munkát végez, amelyet az állami és az egyházi szféra kapacitása nem bír el. Gazdasági és társadalmi súlyuk ellenére komoly hátrányban vannak a többi szektor szereplőivel szemben. Így van ezzel a Fény Felé Alapítvány is.

28 éve küzdenek azért, hogy az eddig elvégzett munkájukat elismerés övezze. Meglátásunk szerint a Fény Felé Alapítvány tevékenysége példaértékű lehet más, most induló szervezetek számára is, ezért úgy gondolták, feltétlenül fontos, hogy tudásukat megosszák az érdeklődőkkel.

Ezen indíttatásból írták meg a Fénykapu – a fogyatékos-ügy reformkísérletei című könyvüket. A kétszáz oldalas könyv több száz fotóval illusztrált, szülőkkel, szakemberekkel, fogyatékossággal élőkkel folytatott interjúkkal színesített. A könyv 2021. november 30-án került piacra, igazi Karácsonyi csemegeként.

A Fénykapu című könyvet szülőknek, szakembereknek, egyetemi hallgatóknak és természetesen fogyatékossággal élő személyeknek szánják azzal a céllal, hogy emléket állítsanak annak az úttörő törekvésnek, amely révén egy „vidéki” civil szervezet részese lett a paradigmaváltásnak.

Elmondják, miért is hozták létre 1993-ban a Fény Felé Alapítványt a Debreceni Egészségügyi Gyermekotthonban élő  halmozottan sérült lakók ellátásának egyik pénzforrásaként. Bemutatják a folyamatot, ahogyan támogató alapítványból fenntartók lettek, annak minden felelősségével, buktatójával együtt.

Elmesélik, hogyan tudott talpon maradni, tudta ismertté és elismertté tenni a felépített szociális intézményhálózatát a szervezetük.  Bemutatják, hogyan indított életképes társadalmi vállalkozást egy nonprofit szervezet, aki tőkével, vagyonnal, nemzetközi hírnévvel nem rendelkezik.

A Fény Felé Alapítvány 30 éves története a magyarországi fogyatékos-ügy története is egyben. Céljuk, hogy példát állítsanak a hazai civil szervezetek munkájának, és követőket találjanak.

A könyv szerzői: Barbócz Károlyné, dr. Balázs-Földi Emese, Ferenczy Ági, Papp Ági, Pordán Ákos, Rózsáné Simor Katalin dr. Sullerné Márta.

A könyv borítóján lévő fotó Máriássi Ági remekműve, a borítón olvasható Kerner Mariann Más vagyok című költeménye.

KÉSZÜLT A KORREKT NYOMDÁBAN ISBN: 978-615-01-3065-1 OLDALAK SZÁMA: 200 OLDAL NYELV: MAGYAR KIADÁS ÉVE: 2021 Kiadja: Fény Felé Alapítvány 4225 Debrecen Függetlenség utca 4.

Felelős kiadó: dr. Suller Attiláné email: info@fenyfele.hu, ffamentes@gmail.com webshop: https://kincsesladastudio.hu

Szerkesztette: Nyári Juli és dr. Sullerné Márta

Grafikai tervezés, tipográfia: Medve Zsuzsa/Art-And Stúdió

A Fénykapu című könyv személyesen megvásárolható Debrecenben, a Csók utca 3. szám alatt található Fény Felé Kreatív Stúdióban, vagy a Fény Felé Esélycentrumban Debrecen Harmat utca 41. szám alatt. illetve megrendelhető az alapítvány web shopjában

Információ: Dr. Sullerné Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke mobil: + 20 313 3574

FONTOS! A könyvet helyezze kosárba, majd a fizetés után kapja meg a letöltéshez szükséges linket e-mail-ben.

Kövessen minket a közösségi médiában is: Facebook

Webshopunkban a könyv megrendelhető hagyományos formában is: Fénykapu - A fogyatékos ügy reformkísérletei

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fénykapu – A fogyatékos-ügy reformkísérletei című könyv- letölthető Pdf formátumban” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .